Кольоровий тиждень

В ЗДО «Яблунька» з 06 .11 по 10.11. 2023 року пройшов «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня був присвячений певному кольору та мав своє направлення. Метою тижня було впровадити в практику роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методику покращення здоров’я за допомогою кольорів; використати можливості кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, ейдетичних здібностей, креативності; розвинути естетичний смак, творчий потенціал дітей, збагатити позитивний емоційний досвід.

Кожного ранку вихователі зустрічали дітей в групі, яка була оформлена у відповідний колір. Дітки теж приходили одягнені у такий самий колір. Всім було дуже цікаво. Діти називали кольори, пригадували їх відтінки та значення кожного з кольорів, визначали характер кольору, розглядали одяг, робили один одному компліменти.

Діти із великим бажанням подорожували у Кольорову країну, вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим, гралися в сюжетно – рольові, дидактичні ігри; слухали оповідання, казки, розгадували загадки кольорові, вивчали віршики про розмаїття осінніх кольорів; малювали, аплікували, ліпили, виконували творчі завдання, підібрані вихователем до кожного кольорового дня, фантазували.

У червоний день, який надає впевненості, діти заряджалися енергією, позбавлялися від туги та негативних емоцій.

Жовтий колір – це колір сонця, радості та оптимізму. Око радіє, серце переповнюється захватом, душа співає, відчуваючи теплий подих.

А синій колір….. Адже як багато синього кольору на нашій планеті, він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок.

А який чудовий та неповторний зелений колір… Це був день довкілля, надії, безпеки, юності, спокою. Зелений колір – скромний, спокійний, вологий, м’який. Це колір природи, рослин. Без них неможливе життя, вони своїм корінням йдуть в землю, а листям тягнуться до неба. Це колір природної гармонії. Він дає нам відчуття спокою і розслаблення.

Тож всі кольори чарівні, прекрасні та добрі. Вони зцілюють нас, заспокоюють, надихають.

Кольоровий тиждень провели весело, цікаво та невимушено. Захопленню та гарному настрою не було меж. Кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку або пристрасть, допомагають зосередитися.

Ентузіазм, творчий підхід вихователів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити тиждень у закладі справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.