Досліджуємо камінці

В останній день березня пізнавально та емоційно пройшло заняття на тему «Нумо досліджувати оці дуже різноманітні камінці» в молодшій групі ЗДО «Яблунька» с. Худяки. Занурила малят в світ дослідів та експерементування педагог Світлана Іванівна Мартиненко. В ході заняття з дослідно-експериментальної діяльності вихователь застосовала різноманітні дидактичні прийоми: обстеження, практичні дії з предметами, запитання пошукового характеру, розповіді свої і дітей, пояснення і показ, художнє слово, розглядання ілюстративного матеріалу, замальовування спостережуваних явищ і об’єктів. І все в цікавій ігровій формі з героєм Черепашкою, яку майстерно зіграла вихователь Любов Іванівна Папуша.

Всі прийоми спонукали до формуванню у дітей вмінь самостійно аналізувати явища, віднаходити причини й зв'язки, що існують в природі, робити висновки.

Дуже важливо, щоб діти брали участь у процесі дослідження природи, оскільки ті вміння, які вони розвинуть у собі, будуть переноситися в інші види діяльності й стануть в нагоді впродовж усього життя.